divendres, 10 de gener del 2014

Halo Lunar

Foto 09/01/2014 a les 22:17h, a 28mm, 15s, f/ 7.1, Iso 400.
Un halo és un efecte òptic que usualment es veu en llocs freds com Alaska, els pols o en zones on s'estan desenvolupant tempestes o mal temps. L'halo està causat per partícules de gel en suspensió en la troposfera que refracten la llum fent un espectre de colors al voltant de la lluna o el sol.
En general cap a dintre tendeixen a tenir colors vermellosos mentre que cap a fora compten amb groc, verd i blau clar o simplement pot semblar un arc de Sant Martí.
Dins de l'halo, el cel sembla ser més fosc que fora d'ell. Els halos són anells de color blanc o d'una tonalitat pàl·lida que es formen al voltant del Sol o de la Lluna. En aquest cas el mecanisme físic que els produeix té a veure amb processos de reflexió i refracció en els petits cristalls de gel que constitueixen els núvols alts de tipus *cirros. El tipus més comú és el generat per processos de refracció en cristalls de gel hexagonals. En aquest cas el diàmetre del cercle que forma l'halo és tal, que si un apunta amb un braç en l'adreça del Sol (o de la Lluna) i amb l'altre en l'adreça de qualsevol punt de l'halo, l'angle entre els braços és 22°.
En la *tropósfera estan gairebé tots els fenòmens meteorològics. En aquesta capa succeeixen els canvis climàtics; a més, s'allotgen en aquesta zona gairebé tots els tipus de núvols. La *tropósfera es fa cada vegada mes freda amb l'altura, i en el seu límit superior, aproximada a 10km, la temperatura és de -60ºC. Aquesta capa conté partícules de pols i cristalls de sal marina, elements indispensables per la *formacion dels núvols...

dimarts, 7 de gener del 2014